{ "title": "Karaciğer Hepatit B", "image": "https://www.hepatitc.gen.tr/images/Karaciger-Hepatit-B-14.jpg", "date": "21.01.2024 20:06:29", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Karaciğer Hepatit B, insanın yaşamı boyunca devam edecek karaciğer iltihaplanmasıyla ilerleme gösteren, organ hasarına kadar devam eden, siroza ve karaciğer kanserine sebep olabilen virüse denir. Karaciğer Hepatit B virüsünün bulaşmasıyla oluşan enfeksiyon 6 aydan uzun sürer ise kronik denmektedir. Bu kişinin yaşıyla bağlantılıdır. Hepatit B virüsün karaciğere yerleştiği zaman karaciğerde tahribata sebep olmaktadır. Bun rahatsızlıktan korunmanın en iyi yolu insanların aşılanmasıdır.

Karaciğer Hepatit B belirtileri nelerdir?

Virüs insanlarda her 10 kişiyi de birini etkilemektedir. Bu rahatsızlık genellikle belirti vermeden uzun bir süre ilerleme gösterir. Belirti verir ise.
Karaciğer Hepatit B nasıl bulaşır?
Karaciğer Hepatit B tedavisi nasıl yapılır?

Karaciğer hepatit B tedavisinde genel olarak hasta kişilerin sıvı gıdalarla beslenmesi ve yatak istirahati yapması gerekmektedir. Karaciğer hepatit B olan hastaların doktor gözetiminde olması gerekmektedir. Ama bazı hastalar böyle tedavi edilmesine gerek kalmadan evde tedavide uygulanmaktadır. Hastalık tedavi altına alındığı zaman karaciğerin hasarı önlenebilmektedir. Hastalık tedavi altına alındığı zaman hem de siroz ve karaciğer kanserinin önüne geçilmiş olur. Siz siz olu kesinlikle bu rahatsızlık olmadan aşınızı olmanız gerekmektedir. Çünkü karaciğer hepatit B rahatsızlığı olduğu zaman aşı kesinlikle yapılmaz.

" } ] }