{ "title": "Bebeklerde Hepatit B Aşısı Ateş Yaparmı", "image": "https://www.hepatitc.gen.tr/images/Bebeklerde-Hepatit-B-Asisi-Ates-Yaparmi-14.jpg", "date": "19.01.2024 05:01:57", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Bebeklerde Hepatit B aşısı ateş yapar mı; hepatit B hastalığı önemli bir akciğer hastalığıdır. Bebeklere yapılan hepatit B aşısı bebekten bebeğe değişse de genellikle ateş yapan bir aşı çeşididir. Hepatit B hastalığı karaciğere alınan virüslerin çoğalması ile karaciğer yetmezliği ve karaciğer kanserine kadar ilerleyebilmektedir. Bu nedenle bebeklik döneminden itibaren aşı kontrolleri düzenli olarak yapılmalıdır. Bebeklerde yapılan Hepatit B aşısı bebeklerde doğumla birlikte ilk olarak vücuda bu aşı enjekte edilir. Doğduktan hemen sonra verilen bu virüs sayesinde vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.

Bebeklere Hepatit Aşısının dozları; bebeklerde Hepatit B aşısı iki farklı şekilde uygulanır. Bunların ilk dozu bebek doğduğu anda yapılır, ikinci dozu ise bir ay sonra yapılır, üçüncü doz ise bebek altı aylık olunca uygulanır. Son doz ise üçüncü dozdan sonra on bir ay sonra uygulanarak bebeklerdeki Hepatit B aşıları tamamlanmış olur.

Bebeklerde Hepatit B aşısı ateş yapar mı, aşıdan sonra bebeklerde ilk iki gün ateş, şişlik, kızarıklık, ağrı ve huzursuzluk görülmektedir. Ayrıca bebeklere yapılan bu Hepatit Aşıları nadirde olsa yüksek ateşe sebep olmaktadır. Bu nedenle de bu aşının yapıldığı dönemlerde doktora danışılarak mutlaka ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kullanılmalıdır.

Ancak bebeklere yapılan Hepatit B aşısının da yapılabilmesi için yeni doğan bebeklerin doğum kilosunun en az iki kilo ve üzeri olması gerekir. Ayrıca bebeklere yapılan Hepatit B aşısı alerjiye sebep oluyor ise kesinlikle diğer dozlarının yapılmaması gerekir. Çünkü bu alerjiler ciddi sağlık sorunlarına sebep olarak hayati tehlikelere sebep olabilmektedir.
" } ] }